U bent hier:
NVAB>
Vind een audicien
 
5
okt
Op zoek naar nieuwe arrangementen 'Meindert Stolk in Earline'
Voorkomen is beter dan genezen luidt een oud spreekwoord. Bij horen geldt dit in nog veel sterkere mate. Gehoorschade is immers niet te genezen. Gelukkig zijn er steeds meer en betere technieken om slechthorendheid en gehoorschade te compenseren, maar echt genezen is nog altijd niet mogelijk.
31
aug
Pilot met nieuwe vragenlijsten ervaringen hoorzorg
Al een aantal jaren worden ervaringen met audiciens en hoortoestellen in kaart gebracht via de zogenaamde CQI-vragenlijsten. De resultaten worden gebruikt bij ‘zoek en kies’ op www.hoorwijzer.nl. Deze vragenlijsten gaan vervangen worden door kortere vragenlijsten die op verschillende momenten worden toegezonden: de ‘PREM Ervaring Hooroplossing’. Eén methode die door iedereen wordt geaccepteerd. In augustus is de pilotmeting gestart. Doel van de vragenlijsten is nog altijd om met het verkregen inzicht de kwaliteit van de hoorzorg te verbeteren. Uniek aan de nieuwe vragenlijsten is dat deze door alle branchepartijen worden onderschreven en mede zijn ontwikkeld door de audiciens. Het voordeel voor patienten is dat ze niet meer bestookt worden met allerlei vragenlijsten, maar alleen nog maar de gezamenlijke vragenlijsten ontvangen. Overigens blijft de CQI-vragenlijst Audiologische Centra vooralsnog gewoon bestaan.
Interview voorzitter NVAB in De Audicien »
In het vakblad De Audicien van augustus 2015 wordt Meindert Stolk, voorzitter van de NVAB uitgebreid geïnterviewd.

NVAB staat voor...

...toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van hoorzorg. Dit met het oog op de groeiende groep van ouderen en het gegeven dat bijna iedereen in zijn/haar leven te maken krijgt met slechthorendheid. De Nederlandse Vereniging van Audicienbedrijven (NVAB) is al meer dan vijftig jaar de brancheorganisatie voor alle kwaliteits-audicienbedrijven in Nederland. NVAB-leden werken continu aan goede, betrouwbare en betaalbare hoorzorg, die voor iedereen toegankelijk is. Lees meer in het position paper
 

 Wat wij doen...

 
  • ​zorgen voor een goede hoorzorg
  • optimale revalidatie van slechthorenden
  • de vitaliteit van de bedrijfstak
  • het succes van audicienbedrijven
  • basis leggen voor een goede hoorzorg
  • word nu lid van NVAB

Bezoekadres

Reitseplein 8
5037 AA Tilburg

Postadres

Postbus 4076
5004 JB Tilburg

Contact

e-mail: info@nvab.nl
tel: +31 (0)13 59 44 768
 
© 2013 NAVB - Nederlandse Vereniging van Audicien Bedrijven